Hans Janssen

Senior Projectontwikkelaar

Op welke manier kun je de grote schok verkleinen en ouderen met, al dan niet beginnende, dementie een omgeving bieden die vrijwel direct als vertrouwd en veilig aanvoelt geven. Dat is volgens mij de missie waar de ontwikkelaars bij Thuismakers voor staan en wat, gebleken is, zij al in ruime mate hebben bewezen te kunnen. Dat mee uitbouwen is mijn uitdaging waarbij ik alle kennis, ervaring, die ik in de ontwikkelingen en bouw van verschillende zorgcomplexen heb opgedaan, maar ook mijn persoonlijke ervaringen graag voor wil inzetten.

"Waar je je eigen moeder kunt plaatsen zodat ze de laatste jaren van haar leven nog van een onbezorgde dag kan genieten? Dat is een vraag waar ook ik en mijn broers dit jaar mee te maken kregen. Gebleken is dat voor de eerste noodopvang er in Nederland maar beperkt plaatsen beschikbaar zijn.

Een plaats ver weg van haar eigen vertrouwende omgeving, met vreemde mensen om zich heen; het brengt onrust en is niet goed voor de fysieke maar zeker ook mentale gesteldheid. Dan uiteindelijk naar de - wel in een vertrouwde omgeving - definitieve locatie verhuizen geeft wederom onrust en verkleint de, als je daar al van kunt spreken, acceptatie. Daarbij komt dan nog dat de beschikbare kamer niet eens half zo groot is als wat ze gewend was; schok nummer zoveel.

Mijn vrouw is al ruim twintig jaar werkzaam als activiteitenbegeleidster op een OCD in een zorgcentrum in Noordwijkerhout. Daarnaast is zij ook nauw betrokken bij een Alzheimer Café en dus, op de achtergrond, mijn informatiebron als het gaat over de wijze van opvang van ouderen met dementie door de jaren heen."
 

Meer weten?

Zoek op trefwoord...