13.07.22 Verbouw De Stad Gods van start

Martijn Achterbergh
Een project van Martijn Achterbergh

Op dinsdag 12 juli is de verbouwing en herinrichting van het Klooster De Stad Gods van start gegaan op landgoed Monnikenberg in Hilversum. In totaal zullen op deze plek 46 appartementen voor ouderen met dementie worden gerealiseerd.

Weer leven in het klooster

Op het landgoed Monnikenberg, een natuurgebied van het Goois Natuurreservaat bij Hilversum, staat het voormalige klooster, omgeven door een bosrijk recreatiegebied. In het voormalige klooster van de zuster Augustinessen worden twee Wonen bij September-huizen gerealiseerd met in totaal 46 appartementen voor ouderen met dementie.

Samen met architect Arcom BV en bouwbedrijf Aalberts BV verbouwt Thuismakers het klooster. ‘We behouden en vernieuwen het oude en bouwen een nieuw gedeelte aan, zodat het een echt woonhuis wordt’, geeft Roy Rempe, bestuurder bij Thuismakers aan. ‘We houden daarbij uiteraard rekening met de monumentale status, in goed overleg met de gemeente Hilversum. Wij vinden het belangrijk om te (ver)bouwen in lijn met de bouwstijl van de nabije omgeving.’

Historische kwaliteiten behouden

Bij deze realisatie worden de historische kwaliteiten van het klooster zoveel mogelijk intact gehouden. Zo worden bijvoorbeeld drie stijlkamers op de begane grond toekomstige woonkamers en wordt een monumentale trap in ere hersteld. Het rieten dak zal helemaal vernieuwd en geïsoleerd worden en ook de gevel krijgt een opknapbeurt.

De start bouw werd symbolisch ondersteund door het verstrekken van een sleutel aan Roy Rempe door Cor Broekhuizen, directeur van Aalberts BV. Het is aan Rempe om de sleutel goed te bewaren, zodat hij deze volgend najaar voor een echte set sleutels kan inruilen.

Lees meer over Hilversum
Meer weten?

Zoek op trefwoord...