18.02.21 September in Best: 'Een verbinding met buiten, natuur en boerderijleven'

Mariƫlle de Jong
Een project van Mariƫlle de Jong

In Best zijn begin dit jaar de bewoners ingetrokken in het pand dat door Thuismakers in samenwerking met Kapelbeemd B.V. is ontwikkeld aan de Veldweg. Het woonhuis heeft de uitstraling van een langgevelboerderij, zoals deze in de omgeving van oudsher veel staan. Deze tekenende bouw, de kleuren en de inrichting zijn door Coördinator Interieur Marielle de Jong ook bij de inrichting van dit woonhuis voor ouderen met dementie weer het uitgangspunt geweest voor een warme, fijne, huiselijke inrichting waar mensen zich direct thuis kunnen voelen.

Voor elk huis doet Marielle gedegen onderzoek, naar de historie van de plaats en de omgeving, de belangrijke zaken en nijverheid die de plek maken tot wat zij is. Zo heeft Best een mooi natuurgebied vlakbij - het Groene Woud - en liggen het Beatrix- en het Wilhelminakanaal als waterwegen bij de plaats. Natuurlijk zijn er de klompen, de klompenmakerijen en een museum: Best wordt niet voor niets Klompengat tijdens carnaval. En ook de schoenenfabriek van Bata heeft een belangrijk aandeel in de geschiedenis.

'De stad Best staat natuurlijk bekend om de (oudste) langgevelboerderijen en haar welbekende klompen. Daarom heeft de buitenzijde van het pand een modern boerderij-jasje', vertelt Marielle. 'Die sfeer van buiten, de natuur en het boerderijgevoel komen ook binnen terug, dat was in het ontwerp heel belangrijk. De groene en blauwe kleuren in het interieur geven een natuurlijk gevoel. Dit is een verbinding naar het Groene Woud.' De oude boerderij zie je ook vanbinnen weer terugkomen: 'Door middel van gebinten (houten ondersteunende balken) komt het boerderijgevoel terug in het keukengebied.'

Bekijk meer foto's van de inrichting hier.

Meer weten?

Zoek op trefwoord...