18.12.20 Nieuw woonhuis Wonen bij September in Best opgeleverd

Marre Soffers
Een project van Marre Soffers

Afgelopen woensdag is na iets meer dan een jaar bouwen het woonhuis voor Wonen bij September in Best opgeleverd. Deze eye-catcher, dichtbij de rotonde aan de Rondweg-Oirschotseweg is een verwijzing naar de boerenschuren in de omgeving. NB-Architecten uit Best ontwierp niet alleen dit project, maar ook de naastgelegen huisartsenpraktijk met apotheek.

Beide projecten bevinden zich op het perceel van Kapelbeemd I. Deze heeft het perceel gesplitst en destijds de grond verkocht aan de huisartsen. Echter de huisvesting voor Wonen bij September hebben zij zelf ontwikkeld. Het gebouw bestaat uit 24 appartementen en twee gezamenlijke woonkamers. Kapelbeemd is een samenwerking tussen Bergman Beheer, Eureka Vastgoed en Aannemersbedrijf Fried van de Laar. Laatstgenoemde is ook verantwoordelijk voor de realisatie in samenwerking met RJ Electrotechniek en De Bont Klimaattechniek.

Wonen bij September heeft in heel Nederland kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie. In de woonhuizen staan liefde, aandacht en betrokkenheid centraal. Bewoners kunnen zoveel mogelijk het leven voortzetten, dat zij gewend zijn. In januari 2021 wordt het woonhuis in Best officieel geopend. Er is al veel belangstelling vanuit de omgeving voor September Best.

Meer weten?

Zoek op trefwoord...