07.02.21 Inrichting September Emmeloord: de kiekendief in huis

Mariëlle de Jong
Een project van Mariëlle de Jong

Een huis bouwen is één ding, maar het inrichten van een woonhuis voor ouderen met dementie is nog een andere discipline waar we experts voor in huis hebben. Onze Coördinator Interieur Marielle de Jong gaat altijd op zoek naar een inrichting die past, die verbindt met de omgeving, in kleur en uitstraling. Ze gaat op onderzoek uit, kijkt naar onderwerpen die aanspreken en zo komt ze altijd weer tot een uniek, mooi en aansprekend resultaat. Ook voor September Emmeloord.

'In Emmeloord sprongen natuurlijke elementen in de omgeving in het oog. De wijken in het oorspronkelijke terpdorp zijn gebaseerd op natuurlijke elementen: de Bomenbuurt, Onkruidbuurt, Plantenbuurt en de Waterbuurt, waar September Emmeloord ligt. En in die omgeving, bomen en water, zijn vogels. De Kiekendief is het symbool van Flevoland, het vogeltje verbindt natuur, wijken en geschiedenis van Emmeloord en de provincie.'

'Het vogeltje is een warm gekleurd dier; vanuit die kleuren is het concept van de kleuren van September Emmeloord tot stand gekomen. Bedenk daarbij dat bewoners van September zich zo vrij mogelijk moeten kunnen bewegen - maar nooit alleen en je ziet het voor je: zo vrij als een vogel, maar wel in een zwerm. Die gezamenlijkheid zie je ook terug in het interieur.

 

Lees meer over de ontwikkeling van September Emmeloord

Bekijk meer foto's van het interieur van September Emmeloord op LinkedIn.

Meer weten?

Zoek op trefwoord...