13.06.18 Informatieavond September Best

Aafke Smits
Een project van Aafke Smits

Wonen bij September, aanbieder van wonen en zorg  is van plan in Best een woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen te bouwen.  Aan de Veldweg, net buiten het dorpscentrum komen 24  appartementen met daarbij ruime gemeenschappelijke woonkamers en buitenruimte, voorzien van alle gemakken  in een mooie, rustige omgeving waar alle voorziening in de buurt zijn. 

 Aan de Veldweg zullen twee nieuwe panden verrijzen: een gezondheidscentrum voor de inwoners van Best en omgeving en een woonhuis van September. Thuismakers zal het woonhuis realiseren. Beide gebouwen krijgen een karakteristieke, landelijke, ruime uitstraling die goed past in het landschap rond Best en bij de huizen die al aan de Veldweg en omgeving staan. Het is de bedoeling dat de eerste bewoners in het najaar van  2019  hun intrek nemen. Net als andere woonhuizen van September staat ook dit huis in een omgeving waar wordt geleefd.  De organisatie gelooft dat ook mensen met geheugenproblemen,  zoals de ziekte van Alzheimer het prettigst wonen in een dergelijke omgeving, net als  iedereen.   

Informatieavond 20 juni 

September organiseert voorafgaand aan de start van de bouw een informatieavond op woensdag 20 juni. Daar  presenteren September, de projectorganisatie Thuismakers en New Best Architecten de plannen voor het huis. Het woonhuis in  Best komt op een plek waar nu braakliggend terrein is. Er is uitgebreid  gelegenheid tot het stellen van vragen. Iedereen is welkom, van geïnteresseerden  tot omwonenden, om mee te praten over de plannen en  reacties te geven.  

Adres:  
Zalencentrum Prinsenhof 
Hoofdstraat 43 
5683 AC Best 

 De deuren zullen vanaf 19.00 uur voor u open staan. Om  19.30 uur zal de presentatie starten, waarna er alle gelegenheid is voor het stellen van vragen.

Meer weten?

Zoek op trefwoord...