28.03.18 Feestelijke start bouw Wonen bij September Nijverdal

Aafke Smits
Een project van Aafke Smits

Vandaag is de bouw van September Nijverdal aan de Salomonsonstraat 51 officieel van start gegaan. Thuismakers realiseert hier samen met Aan de Stegge, Aedifica, Installatie-experts en Arcom na een korte periode van slopen, een woonhuis voor ouderen met geheugenproblemen. De bouwperiode is feestelijk ingeluid door Thomas Walder, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling bij de gemeente Hellendoorn. Hij onthulde het bouwbord onder toeziend oog van de buurtbewoners.

Net als alle woonhuizen van September in Nederland zal ook dit woonhuis gebouwd worden op een plaats waar het fijn wonen is. Elk huis heeft op de begane grond een gezellige ruime woonkamer en een open eetkeuken. Daar wordt met elkaar geleefd, gekookt, een spelletje gedaan of bijvoorbeeld de was gevouwen. De ingerichte woonkamer heeft altijd openslaande deuren naar tuin en terras. Gewoon, omdat elk mens het fijn vindt om de vrijheid te hebben om naar buiten te gaan als het lekker weer is. Een warm en huiselijk gevoel.

 

Een thuisgevoel
De appartementen bij September zijn ongeveer 30 tot 50 m2 groot en kunnen volledig naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Bewoners kunnen hun eigen meubels meenemen, waardoor het appartement herkenbaar is, zo vertrouwd en veilig mogelijk. Zoals thuis.

Uiteraard zijn de woonhuizen voorbereid op de oude dag. Maar wel zodanig dat de huiselijkheid niet verloren gaat door onnodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Meer weten?

Zoek op trefwoord...