13.10.22 Bouw Wonen bij September Middelburg van start

Bram Kok
Een project van Bram Kok

Vandaag is de bouw van Wonen bij September Middelburg in de wijk Dauwendaele in Middelburg officieel van start gegaan. Aan de Kruitmolenlaan werkt Thuismakers in samenwerking met Aannemingsbedrijf Fraanje aan twee kleinschalige woonhuizen voor ouderen met dementie. In de tweede helft van 2023 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de huizen.

De start bouw werd symbolisch ondersteund door een korte aftrap op de eerst zichtbare contouren van het woonhuis. Hierbij waren op uitnodiging Aannemingsbedrijf Fraanje, architect Kolpa, constructiebedrijf TWP en bouwmanagementbedrijf BBC aanwezig. Met elkaar hebben zij het begin van dit project feestelijk ingeluid. Martijn Achterbergh en Michiel van Putten van Thuismakers lijmden hierbij een steen vast als officiële handeling.

Twee huizen onder een dak

Het ontwerp van Kolpa Architecten bestaat uit twee woonhuizen onder één dak. Een huis zal bestaan uit 16 appartementen, waar het andere 18 bewoners zal kunnen huisvesten. Alle appartementen zijn voorzien van woon-slaapkamer en aparte badkamer. De kleinschaligheid van de huizen is kenmerkend voor de woonvorm die Wonen bij September graag ziet voor deze doelgroep. ‘Mensen leven graag hun leven zoals ze dat altijd hebben gedaan en dat kunnen de bewoners hier dus ook blijven doen met hulp waar nodig', zegt Michiel van Putten van Thuismakers en oprichter van Wonen bij September. ‘De mensen hebben een eigen appartement en daarnaast kunnen zij gebruik maken van de mooie woonkamers met open keuken.’

‘De stijl en het ontwerp van de woonhuizen past, zoals altijd bij huizen van September, in de omgeving. Bij het ontwikkelen en ontwerpen van de panden houden we rekening met de lokale stijl en historie van de regio’, geeft Van Putten ook aan. ‘Dat zie je terug in de exterieure details, maar ook in de inrichting die wij altijd tot in detail uitdenken.’

Maatschappelijk karakter leeft voort

De plek van de huizen heeft een rijke historie. Eerder was op deze plek de Rozenburgschool, daarna maakte de Baptisten Gemeente De Fontein gebruik van het gebouw. Het maatschappelijke karakter van de locatie blijft met de huisvesting van ouderen met dementie behouden.

Bouw Wonen bij September Middelburg van start
Bouw Wonen bij September Middelburg van start
Bouw Wonen bij September Middelburg van start
Bouw Wonen bij September Middelburg van start
Meer weten?

Zoek op trefwoord...