03.10.23 Ouderenhuisvesting op voormalige schoolterrein in Rozenburg

Julian Heemskerk
Een project van Julian Heemskerk

Op dinsdag 3 oktober 2023 is de bouw van een nieuw woonhuis voor ouderen in Rozenburg van start gegaan. Het huis zal vanaf 2024 woonruimte bieden aan 24 ouderen met dementie.

De start van de nieuwbouw is symbolisch ondersteund met het gezamenlijk onthullen van een bouwbord aan de rand van het bouwterrein. Dit werd gedaan door Hein Herpers van Verbakel Bouwbedrijf en Aafke Smits en Julian Heemskerk van Thuismakers.

Het gebouw - dat zal komen op de oude plek van de school die eerst op het eiland stond - is ontworpen door de architecten van ARCOM Partners B.V. De bouw is in handen van Verbakel Bouwbedrijf. Het gebouw zelf blinkt uit in eenvoud, de fraaie detaillering zit in het metselwerk. Het ontwerp is daarmee afgestemd op de omliggende bebouwing. Het pand volledig duurzaam: uitgevoerd met een warmtepomp en zonnepanelen, waardoor het zeer energiezuinig is.

De omgeving van het nieuwe woonhuis houdt Thuismakers zoveel mogelijk intact. Aanwezige bomen blijven behouden en zorgen ook in de toekomst voor een mooie, groene, parkachtige omgeving. De wandelroutes zoals die al gebruikt worden door omwonenden blijven ook bestaan.

In de regio Rozenburg zijn momenteel nauwelijks voorzieningen voor de doelgroep ouderen met dementie. Dit gebouw is dus een welkome invulling. Deze nieuwbouw locatie biedt ruimte voor 24 ouderen met dementie. De nieuwe bewoners beschikken over een eigen appartement met badkamer dat zij volledig zelf kunnen inrichten. Het gebouw is gelegen middenin het groen. In 2025 zullen de eerste bewoners verwelkomd kunnen worden. 

Vraag naar ouderenhuisvesting met zorg

De plannen voor dit woonhuis passen in de toenemende vraag naar ouderenhuisvesting in Nederland en ook in de omgeving Rozenburg. Met de vergrijzing neemt ook de behoefte aan specialistische zorg toe. Vooral de groep met dementie groeit fors. Wonen bij September biedt al in heel Nederland zorg aan deze groep mensen en zal dat ook hier doen.

 

 Ouderenhuisvesting op voormalige schoolterrein in Rozenburg
 Ouderenhuisvesting op voormalige schoolterrein in Rozenburg
 Ouderenhuisvesting op voormalige schoolterrein in Rozenburg
 Ouderenhuisvesting op voormalige schoolterrein in Rozenburg
 Ouderenhuisvesting op voormalige schoolterrein in Rozenburg
Meer weten?

Zoek op trefwoord...